Zelfs wanneer het niet mooi of perfect is.
Zelfs wanneer het realistischer is dan je had gewild.

Je verhaal is wat je hebt, wat je altijd zult hebben.
Het is iets van jou. Het behoort jou toe.


Mijn persoonlijk verhaal

 

Sint-Andries Brugge, de jaren zeventig van de vorige eeuw. Een prachtige zomeravond. Ik ben 8 jaar en sta op rolschaatsen. En terwijl ik plezier aan het maken ben met mijn vriendjes uit de straat, zie ik plots in de verte mijn vader staan. Het gevoel van plezier ebt weg. Ik weet meteen hoe laat het is. Het is half zeven. De dag is afgelopen voor mij. Klokslag 7 uur lig ik in bed. Dat is de regel bij ons thuis en van regels wordt niet afgeweken. Regels zijn regels.

10 jaar later laat ik, heel enthousiast, mijn vader de brief lezen waarin staat dat ik ben geslaagd voor het ingangsexamen aan de universiteit van Gent.

En zijn reactie?
“Tine, tante Annie is onderwijzeres. Dat vind ik een goed beroep voor vrouwen. Zo kan je thuis zijn voor de kinderen tijdens schoolvakanties. Vrouwen zorgen voor het gezin, mannen voor het inkomen.”

Op dat moment voel ik een enorme frustratie, woede en teleurstelling. 

Ik volg de opleiding voor onderwijzeres. Na 2 jaar verlaat ik, gepakt en gezakt, mijn thuis.

Het lukt me! Ik trek mijn plan. Ik moet hard werken, maar dat heb ik thuis geleerd. Ik combineer lesgeven, modellenwerk en horeca om op mijn eigen benen te kunnen staan. En om te bewijzen aan mijn vader dat ik het kan! 

En hoewel alles gesmeerd loopt, eist deze levensstijl op een bepaald moment zijn tol.

Het is een koude februari dag in 1986. Ik word wakker, ik kijk op mijn wekker en ik schrik. Het is al 12u26. Ik wil niet opstaan. Ik kan niet opstaan. Mijn lichaam zegt nee, mijn voertuig weigert dienst.

Ik kruip op handen en voeten naar de telefoon en bel naar de huisdokter. Een gevoel van machteloosheid en falen overrompelt me.

Ken je het gevoel dat je alle controle verliest?

Ondanks het verplichte platliggen zoek ik toch een manier om in actie te komen. Mijn lichaam laat weinig toe, maar ik kan lezen. En het juiste boek komt op mijn pad: ‘De kracht in jezelf’ van Joseph Murphy. Dit boek leert me dat ik verantwoordelijk ben voor wat mij overkomt.

In eerste instantie begrijp ik dit niet en ik geloof het ook niet. Totdat ik enkele jaren later op het podium van The Landmark Forum in Londen sta en vertel over de dynamiek tussen mij en mijn vader en de impact ervan op mijn leven. 

De coach onderbreekt mij en vraagt: “Tine, besef je dat je de verantwoordelijkheid van alles wat je overkomt, afschuift op je vader?“

En daar sta ik dan voor een publiek van 600 man. De boodschap dringt eindelijk tot me door: ik, en alleen ik, ben verantwoordelijk voor hetgeen mij overkomt. 

Geïnspireerd door de kruidenwijsheid van mijn grootmoeder ontwaakt bij mij op heel jonge leeftijd een passie voor de geneeskracht van planten en kruiden. Als ik mama word komt gezonder en bewuster leven op de eerste plaats: ik wil mijn zoontje zo puur en zo gezond mogelijk opvoeden. Ik volg een opleiding tot herborist, schrijf het boek Kindje Gezond, geef voordrachten en richt mijn bedrijf Vita Mina op, met als doel mensen bewuster te maken van de geneeskracht van planten en kruiden. Enkele jaren later worden de eerste vijf Vita Mina producten ontwikkeld en gelanceerd. 

En ik wil meer...

Ik wil mensen helpen en begeleiden niet alleen naar gezondheid toe, maar ook op andere vlakken. Om dit te bereiken heb ik meer zelfkennis, nieuwe inzichten en andere vaardigheden nodig.

Ik volg de opleiding NLP Master Practitioner en leer er professionele tools voor fundamentele veranderingsprocessen. Stap voor stap laat ik oude negatieve patronen los en maak ik nieuwe keuzes.
In de opleiding tot Coach & Counselor word ik zelf gecoacht en ontdek wat ik écht wil gaan doen: mensen begeleiden naar de beste versie van zichzelf.

Ondertussen vind ik mijn weg in het bedrijfsleven en ga ik in het grootste training instituut van Vlaanderen werken als Sales-en Businesscoach.

Op een dag heb ik een groeigesprek met een ondernemer. Hij vraagt me:  “Tine, ik heb alles om gelukkig te zijn en toch ben ik niet gelukkig. Ik heb het gevoel dat ik vastzit. Kan je mij raad geven?”
Intuïtief geef ik het volgende antwoord: “er is een reden waarom elke luchtvaartmaatschappij wereldwijd vóór elke vlucht aan de passagiers meedeelt dat je eerst je eigen zuurstofmasker op je neus en mond moet zetten, voordat je een ander probeert te helpen. En dat geldt ook voor jou. Werk eerst aan jezelf, ontdek wie je bent en dan kan alles voor jou veranderen, je persoonlijke leven én ook je business.”

Ik zie dat mijn woorden hem raken. Hij ontspant.

Op weg naar huis realiseer ik me dat ik met mijn antwoord de essentie heb geraakt: ‘Echte verandering begint van binnenuit! Echte transformatie in je leven begint met werken aan jezelf.'

Met vallen en opstaan heb ik er jaren over gedaan om te ontdekken dat alles begint bij mezelf. Sterker nog, dat alles begint vanuit mijn innerlijke kracht, vanuit mijn kern.

Ik heb een lange reis afgelegd op zoek naar antwoorden voor mijn vele uitdagingen. Onderweg ontdekte ik dat de oplossingen dat ik voor mezelf heb gevonden, ook oplossingen kunnen zijn voor andere mensen. Mijn eigen zoektocht is niet voor niets geweest.

Deze rijke bron aan levenservaringen, al die opgedane kennis en inzichten en het jarenlange veldwerk met ondernemers resulteren in Lead from Inside.

Mijn methodologie, de LEAD-methode is gebaseerd op universele waarheden. Ik word gedreven door de overtuiging dat elk van ons het potentieel heeft voor onbeperkte mogelijkheden en creativiteit.   

De wetenschap achter de psychologie heeft mij altijd geboeid. Ik heb geleerd en ervaar dat kwantumfysica, neurowetenschappen, ademhalingstechnieken, bewustwording, mindfulness, meditaties, visualisaties en affirmaties onmisbare en krachtige hulpmiddelen zijn in een steeds sneller en drukker wordende wereld.

De LEAD-methode is een eenvoudige en unieke methodologie dat ik heb ontwikkeld vanuit een holistische visie op 4 bewustzijnsniveau's, namelijk op mentaal, emotioneel, fysisch en kwantum niveau. 

Stap voor stap word je bewust van je gedachten,¬†gevoelens en gedragingen en ontwikkel je een dieper bewustzijn van wie je werkelijk bent, wat je drijft en wat je echt belangrijk vindt. Daardoor kom je terug bij je authentieke zelf en rem je niet langer jezelf en je onderneming af. Integendeel vanaf nu ga je daadkrachtig en effici√ęnt vooruit.¬†

Ik kijk er naar uit om jou, als mens en als ondernemer, te helpen je innerlijke kracht te activeren, zodat je toegang krijgt tot jouw volledig potentieel en die persoon kan worden die je echt wilt zijn.

 

Je bent altijd één beslissing verwijderd van een ander verhaal.
Het is tijd voor verandering.
Het is tijd voor jouw echte versie. 

 

 

                  In een notendop: Wie is Tine?

 

Een empathische, gepassioneerde en resultaatgerichte Live & Mindset Coach & Counselor.

Tine zet zich volledig in om jou te helpen het leven te leiden waarvoor jij kiest. Haar expertise:

  • Zaakvoerder (tot 31/01/2024) van Vita Mina BV en auteur van de bestseller "Kindje Gezond"
  • Meer dan 12 jaar ervaring als professioneel gecertificeerde Coach & Counselor in de bedrijfswereld¬†
  • NLP Master Practitioner gecertificeerde Coach
  • Oprichter en Zaakvoerder van Lead From Inside COMMV
  • Kennis en inzicht op het gebied van Bewustzijn, Mindfulness Based Stress Reduction, Kwantumfysica, Neurowetenschappen, Meditatietechnieken, Breathwork, Visualisatie en Affirmatie.
  • Rijke bron aan levenservaringen
De eerste stap: neem contact met mij op

Wat begon voor Vita Mina, 6 jaar geleden met een paar idee√ęn, is ondertussen ge√ęvolueerd naar een gamma 100% natuurlijk kwalitatief werkende voedingssupplementen voor baby's, kinderen en volwassenen. De producten zijn te verkrijgen in +10 natuurvoedingswinkels en via elke apotheek in Belgi√ę.

De Vita Mina producten worden voorgeschreven door kinderartsen, huisartsen, osteopaten en therapeuten.

Ontdek hoe de Vita Mina producten je mentaal, fysisch en emotioneel kunnen ondersteunen

Het gebruik van planten om verzwakte lichaamssystemen te versterken, symptomen te behandelen en het zelfhelend vermogen te stimuleren , is wellicht de oudste vorm van geneeskunde. 

Kindje Gezond, een praktische gids over natuurlijke geneeswijzen voor baby & kind, is ondertussen niet meer weg te denken bij al wie omringd is met baby's en kleine kinderen. Ondertussen vijfde druk.

Meer over boek Kindje Gezond

Ik werk met de LEAD-methode

Bewustzijn is nodig om te groeien. Zonder bewustzijn blijf je hangen in oude pijnen, vastgeroeste patronen en overlevingsmechanismen die in je onderbewuste opgeslagen zitten en die stammen uit je kindertijd. Als volwassene kan dit in de weg staan om vanuit je volledig potentieel te leven.

Kwantumfysica en neurowetenschappen tonen al jaren aan dat we in staat zijn om onszelf van binnenuit te veranderen, met andere woorden om onszelf te transformeren.

Lees meer over de LEAD-methode

Tine is voor mij een bijzonder empathische en begripvolle vrouw met een sterk aanvoelen naar de woorden die ik zelf niet uitgesproken heb op ‘onbewust’ niveau. Ze haalde bij mij naar boven wat nodig was om verdere stappen te kunnen zetten en breder te kunnen denken dan mijn toenmalig gedachtenpatroon, en dit op een integere manier. Ik geniet telkens weer van onze gesprekken. Thx Tine!

~ An Van Oppens, zaakvoerder Beter & Best BV

De gesprekken met Tine waren de momenten waarop alles positief veranderde voor mij en in het bijzonder voor mijn omgeving. Tine is een enorme meerwaarde als je op zoek bent naar meer zelfvertrouwen en veerkracht in jezelf en in je onderneming.

~ Gerdy Verstraete, zaakvoerder Tuinen Verstraete

MENU

Over Mij
Blog
Algemene voorwaarden
Privacy beleid
Cookie beleid

CONTACT

Driftweg 189 bus 0201
8450 Bredene
Belgi√ę

ONDERNEMEN VANUIT ZELFVERTROUWEN

Download mijn gratis e-book en leer hoe je direct met meer overtuiging en kracht kunt ondernemen.

Donwload e-book