Hoe laat je negatieve gedachten en gevoelens los?

bewustzijn mentaal

Heb jij als bedrijfsleider soms het gevoel dat je vastzit? Dat je opgesloten zit in een leven dat jou niet die voldoening geeft dat je werkelijk zou willen? Die jou een gevoel van frustratie geeft, een gevoel van beperking?


Sommigen weten dat ze vast zitten en anderen weten het niet.
Het verschil zit in 2 elementen:

1.Verwachtingen
Als je je verwachtingen te laag zet heb je, misschien zonder het te beseffen, zelf ingetekend om je vast te zetten. Dan blijf je waar je bent. Dan is veranderen en groei uitgesloten.

2.Bewust zijn
Je kan niet veranderen waar je niet bewust van bent.
Het omgekeerde is ook waar: eens je bewust bent dat je vastzit, kan je de keuze maken om los te komen.

Iedereen kan leren hoe je loskomt van hetgeen waarin je vastzit. Je hoeft niet permanent te blijven vastzitten!


Waarin zitten we vast?
We zitten niet fysisch vast, ergens in een kamer opgesloten of achter tralies. Waar we wel in vastzitten is in ons hoofd, in de “mind”. Steeds terugkerende gedachten houden ons gevangen. Denken creëert gevoel en gevoel creëert denken.

Weet je dat 90% van de gedachten dat de meeste mensen vandaag hebben, dezelfde zijn als de gedachten van gisteren? En zolang je hetzelfde denkt en voelt en op dezelfde manier reageert op alles wat je kent dan blijft je leven hetzelfde.

Loslaten van negatieve gedachten
Ons losmaken wil niet zeggen dat we alle negatieve gedachten en gevoelens volledig kunnen wegvegen. Gedachten en gevoelens zullen er altijd zijn. Gedachten zijn de taal van de hersenen en gevoelens zijn de taal van het lichaam.

We zijn niet onze gevoelens en gedachten, we hébben ze!
Hoe je denkt en hoe je voelt creëert je staat van zijn. Hoe je met die gedachten omgaat en wat je ermee doet, dát maakt het verschil uit. Gevoelens en gedachten kan je leren beheren.


De sleutel tot echte vrijheid is bewustwording.

*Merk je negatieve gedachte op
Als een negatieve gedachte je geest binnen sijpelt, sta dan even stil bij die gedachte. Word bewust dat die gedachte er is.

*Stop die negatieve gedachte
Neem even pauze en sta stil bij het gevoel dat je bij die gedachte ervaart. Wat voel je en waar komt het gevoel vandaan?
Adem diep in en uit en ontspan je schouders.

*Ga voor een positiever gedachte
Stop de negatieve gedachte door je te focussen op iets positiefs en verander je gedrag.

 

Als ondernemer heb je dagelijks verschillende taken, gesprekken, deadlines en meetings die op je wachten. Daar is focus en actie voor nodig.

Stel je voor dat een negatieve gedachte of gevoel jou weerhoudt om in energieke daadkracht te gaan.

Deze korte oefening helpt je om weer leiding te nemen over jouw gedachten.

Neem een pen en hou die met beide handen vast op borst- of buikhoogte. Sta stevig met beide voeten op de grond. Richt je aandacht op het in- en uitademen.


1. Van welk gevoel of gedachte wil je loskomen?

Realiseer je dat je die gedachte en gevoel hebt en NIET bént. Voel jij die plotse ruimte tussen jij en die gedachte of dat gevoel?


2. Ga nu in de veronderstelling dat je gedachte of je gevoel de pen is dat je in je handen vast hebt. Je hebt die pen stevig vast, maar je bént het NIET. Voel jij ook hoe stevig je met die gedachte of dat gevoel verbonden bent?


3. Besef nu dat je hetgeen je vasthoudt ook kunt neerleggen. Leg nu de pen voor je op de grond en doe een grote stap achteruit. Hoe voelt dat? Voel je dat er meer ruimte ontstaat?


4. Ga nu achteruit stappen net zo lang als nodig is om los te komen van je gevoel of gedachte. Je kan ook met je rug naar de pen staan of verder weg stappen. Voel wat voor jou het beste is. De bedoeling is dat er ruimte komt tussen jou en je gedachte of gevoel en dat jij je niet meer laat overrompelen. Jij neemt de leiding terug over!


Elk moment is een opportuniteit om een nieuw en dieper inzicht van wie je werkelijk bent te verkrijgen. Iedere keer als we bewust worden dat we vast zitten en dat moment ervaren als een opening om onze perceptie te veranderen, dan kan niets of niemand ons nog beperkt of begrensd laten voelen.

In het MOMENT zijn onbegrensde mogelijkheden. In het NU zijn ontelbare opportuniteiten.

Go for it!

 

Als Life & Mindset Coach begeleid ik jou naar een positieve en duurzame transformatie. Belemmeringen ombuigen naar kracht is mijn passie en mijn expertise.

Via de Lead-methode word je bewust van je onbewust potentieel, ontdek je je innerlijke kracht en ontwikkel je jouw volledig potentieel. 

Heb je een vraag? Stel hem hier.
MENU

Over Mij
Blog
Algemene voorwaarden
Privacy beleid
Cookie beleid

CONTACT

Driftweg 189 bus 0201
8450 Bredene
Belgi├ź

ONDERNEMEN VANUIT ZELFVERTROUWEN

Download mijn gratis e-book en leer hoe je direct met meer overtuiging en kracht kunt ondernemen.

Download e-book