Welke brandstof is het beste voor jouw lichaam?

fysisch gezondheid voeding

Als kind groeide ik op met een grootmoeder die expert was in de geneeskracht van planten en kruiden. Een dokter hebben wij zelden over de vloer gehad. Mijn grootmoeder was een voorstander van “voorkomen is beter dan genezen” en dat werd er al op heel jonge leeftijd ingepompt. Wij vonden dat thuis “normaal” dat we gezond en energiek waren. Wat ik toen (nog) niet door had was dat dit helemaal niet zo vanzelfsprekend was. Blijkbaar zat daar een bewuste strategie achter!

 “Ben je benieuwd welke strategie?”

 Toen ik opgroeide en op 20-jarige leeftijd op eigen vleugels ging vliegen, kreeg ik een heel andere levensstijl en daarmee gepaard gaande, andere eetgewoonten. Verse groenten en bewust, gezond leven, zoals mijn grootmoeder mij had geleerd, werd een-ver-van-mijn-bed- show. Ik stond er niet bij stil dat de hoge snelheid waarmee ik door het leven raasde in combinatie met veel werken, het tekort aan slaap, beweging en gezonde voeding mij snel parten zou gaan spelen.

Op 23-jarige leeftijd krijg ik de diagnose “opgebrand” en was platliggen nog het enige wat ik kon. Het woord “burn-out” bestond toen nog niet.

Ondertussen weet ik dat niets “zomaar” gebeurt.

“Geloof jij dat ook?”

 Toen ik mama werd, trad ik in de voetsporen van mijn grootmoeder en werd ik herborist. Dat de natuur de beste genezer is, daar hoef je mij niet meer van te overtuigen. Het zelf genezend vermogen van het lichaam is op het minst “subliem” te noemen.

De meeste planten bevatten naast genezende eigenschappen veel vitaminen en mineralen en maken een belangrijk deel uit van onze dagelijkse voeding.

Wist je dat planten en kruiden het vermogen bezitten om stoffen aan te maken waardoor ze zelf bestand zijn tegen o.a. schimmels, virussen en bacteriën? De natuur voorziet deze natuurlijke inhoudstoffen en zijn perfect inzetbaar, onder de vorm van natuurlijke voeding en natuurlijke voedingssupplementen, om jou gezond te houden en om meer energie te ervaren.

 

Hoe kan je zelf het zelf genezend vermogen (lees: betere immuniteit) van je lichaam versterken?

  • Eerst en vooral door je voertuig (je lichaam) met de beste brandstof te vullen en te kiezen voor kwaliteit!

80% van hetgeen je in de supermarkt kan kopen zijn bewerkte producten die vol zitten met chemische stoffen en die ons lichaam als “vreemd” ziet en niet als “voedsel” herkent.

En dat moet het lichaam dan kunnen verteren…

 

Waarom kies ik voor biologische groenten en fruit? 

  • Geen bestrijdingsmiddelen

Biologisch eten is onbespoten. Dat betekent dat je de schil van appels en aardappelen kunt opeten. Van regulier fruit is het uiterst ongezond om de schil op te eten. Er zitten namelijk bestrijdingsmiddelen op die je er met het wassen niet af krijgt. Sommige mensen wassen hun groenten en fruit met zout water. Dat biedt geen garantie. Van peren, aubergines en aardbeien is bekend dat de bestrijdingsmiddelen door de schil gaan.

  • Meer voedingsstoffen

In en onder de schil zitten vrijwel altijd de meeste voedingsstoffen. Een ongeschilde appel is gezonder dan een geschilde. Door biologisch fruit zonder schillen op te eten, zorg je ervoor dat je meer vitaminen, mineralen, fytonutriënten en aminozuren binnenkrijgt. 

  • Biologisch is niet genetisch gemanipuleerd

In de jaren zeventig kwam de gentechnologie op, ook wel moderne technologie, genetische manipulatie of genetische modificatie genoemd. Daarmee werd het mogelijk om stukjes genetische materiaal van het ene organisme over te brengen in een heel ander organisme en zo de samenstelling van het erfelijk materiaal te veranderen.

Pas de laatste jaren wordt het op grote schaal toegepast. Het is daarom nog niet bekend wat de gevolgen op de lange termijn zijn. 

  • De pure, lekkere smaak

Eerst nog even voor de duidelijkheid: voedsel dat het keurmerk ‘bio’ wil krijgen, moet volledig natuurlijk worden geproduceerd. Er mogen geen chemische pesticiden of kunstmest worden gebruikt en er mogen geen onnatuurlijke additieven aan worden toegevoegd.

Voor groenten en fruit is er één goede reden waarom ze gezonder zouden moeten zijn: ze bevatten geen residu’s van kunstmest, pesticiden en onkruidverdelgers.

Bij de productie van biologisch voedsel wordt zo veel mogelijk rekening gehouden met milieu en dierenwelzijn.

 

Nog even dit:

  • Wist je dat je zelf veel invloed hebt op hoe jij je voelt?

Alles is met elkaar verbonden en beïnvloedt elkaar. Ook je lichaam en geest zijn met elkaar verbonden. Wanneer je een tekort aan nachtrust hebt en oververmoeid bent, maak je automatisch ongezondere voedingskeuzes en heb je minder zin om te bewegen.

Durf te kiezen voor jezelf. Kies voor kwaliteit. Kies voor het beste voor jezelf.

Go for it!

Als Life & Mindset Coach begeleid ik jou naar een positieve en duurzame transformatie. Belemmeringen ombuigen naar kracht is mijn passie en mijn expertise.

Via de Lead-methode word je bewust van je onbewust potentieel, ontdek je je innerlijke kracht en ontwikkel je jouw volledig potentieel. 

Heb je een vraag? Stel hem hier.
MENU

Over Mij
Blog
Algemene voorwaarden
Privacy beleid
Cookie beleid

CONTACT

Driftweg 189 bus 0201
8450 Bredene
Belgi├ź

ONDERNEMEN VANUIT ZELFVERTROUWEN

Download mijn gratis e-book en leer hoe je direct met meer overtuiging en kracht kunt ondernemen.

Download e-book